Wonen

De juiste tuintafel vinden doe je zo! 

Een goede tafel is een onmisbaar item in zowel je tuin als op je balkon. Het is heerlijk om op zomerdagen fijn buiten te kunnen dineren met familie en/of vrienden. Het is echter niet gemakkelijk om de juiste tafel voor in jouw tuin uit te kiezen. Met de tips in dit artikel maak jij de beste keuze! Zo creëer jij een fijne zitplek in jouw tuin of op jouw balkon, met een mooie tafel en fijn zittende stoelen. 

 

De juiste vorm 

Voordat je een nieuwe tuintafel gaat uitzoeken, is het belangrijk dat je goed nadenkt over een aantal zaken. De allereerste stap is voor jezelf bedenken met hoeveel mensen je aan de tafel plaats wil kunnen nemen. Houd hierbij niet alleen rekening met de mensen uit je eigen huishouden, maar denk na over eventueel bezoek. Heb je wellicht vaker bezoek wat gezellig langskomt om te barbecueën, dan is een grotere tuintafel een logische optie. Heb je liever een zo groen mogelijke tuin, of heb je weinig plek op je balkon? Dan is een kleine tuintafel wellicht beter geschikt.

 

Het juiste formaat

Wanneer je helder hebt met hoeveel mensen je aan de tafel plaats wil kunnen nemen, is het tijd voor de volgende stap. Je kunt gaan nadenken over de vorm van je tuintafel. Als je kiest voor een tafel met een rechthoekige vorm, kunnen hier vaak meer mensen aan zitten dan wanneer je kiest voor een tafel met een ronde vorm. Wel is een ronde tafel wat makkelijker te plaatsen in kleinere tuinen. Er zijn nog tal van andere soorten tuintafels, bijvoorbeeld in een ovalen of driehoekige vorm. Ook picknicktafels inclusief bankjes kunnen een leuke toevoeging voor de inrichting van jouw tuin zijn. 

 

De ruimte in je tuin optimaal benutten 

Als je een tuintafel gaat uitkiezen, is het eerste aandachtspunt natuurlijk hoeveel plek je eigenlijk vrij hebt voor de tafel in je tuin. Natuurlijk kijk je – wanneer je op zoek bent naar een tafel voor op je balkon – naar andere tafels dan wanneer je een ruime tuin beschikbaar hebt. Meet daarom eerst de ruimte op die je voor de tafel hebt en bedenk welke afmetingen de tafel mag hebben. Hierbij is het goed om rekening te houden met het feit dat je voldoende loopruimte om de tafel heen moet overhouden. 

 

Bijpassende tuinstoelen

Nu je een idee hebt van de vorm en het formaat van de tuintafel, is het tijd om te kijken naar het materiaal van de tafel. Hierbij doe je er goed aan om te kijken naar een materiaal wat weerbestendig is en wat gemakkelijk schoon te houden is. Tuintafels hebben immers nogal wat te verduren. Daarnaast is het belangrijk dat je bij jouw tuintafel bijpassende stoelen kunt vinden, in de juiste aantallen, met de juiste breedte en op de juiste hoogten. Ook hierbij kun je het beste je meetlint weer tevoorschijn halen. Wil je het jezelf gemakkelijker maken? Kijk dan eens naar een volledige tuinset, dan ben je in één keer klaar. 

 

Laat een antwoord achter