Vrije Tijd

Een lekker mandje voor je hond

Wanneer je een hond koopt, dan horen hier natuurlijk ook andere spullen bij. Denk hierbij niet alleen aan leuke speeltjes om samen met je hond te spelen. Ook voeding, poepzakjes, een halsband en een hondenmand horen hierbij. Het hebben van een hond wordt steeds populairder en is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna ieder gezin heeft een hond. Dit is ook niet zo gek, want een hond zorgt voor een extra maatje, veel gezelligheid om mee te spelen en het geeft een gelukkig gevoel. 

Een eigen plekje 

Een hond heeft een eigen plekje in huis nodig om goed tot rust te komen. Dit is vaak in de gang of als daar geen ruimte is gewoon in de woonkamer. Een goede hondenmand of hondenkussen is dan ook van belang bij deze rust. Het formaat van deze hondenmand is afhankelijk van het ras dat je koopt. Als je een kleine hond hebt of net een nieuwe puppy, dan koop je vanzelfsprekend een klein formaat. Het is onnodig om dan een grote hondenmand te kopen, omdat het simpelweg onnodig ruimte inneemt die de hond niet nodig heeft. Wanneer je een grote hond hebt, dan is het logisch dat je een groter formaat moet aanschaffen om de hond genoeg ruimte te kunnen bieden. 

Een goede materiaalkeuze voor je hondenmand

Als het gaat om de materiaalkeuze van een hondenmand, dan is het handig om eerst even goede research te doen. Als je een hondenras hebt wat snel verhaard, dan wil je een stof die makkelijk afneembaar is en niet te veel gedoe is om schoon te maken. Daarnaast is het voor de geur van je hondenmand handig om een stof te kiezen die makkelijk uit te wassen is. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor polyester of katoen. Als je hond veel in het water speelt, dan is een echt stoffe bekleding niet handig. Dit neemt namelijk niet goed vocht op en dan kan je de hondenmand weer gauw weggooien. Daarnaast is het handig om te kijken in hoeverre de stof makkelijk uitwasbaar is. Als je een hond hebt die graag in de modder speelt, dan zul je genoeg vlekken krijgen in de bekleding. Kortom, genoeg redenen om eerst even je research te doen. 

De perfecte combinatie

Als je het eigen plekje van je hond écht goed wilt afmaken, dan kan je bijvoorbeeld een extra speeltje toevoegen. Hiermee komt je hond goed tot rust. Denk hierbij aan een eigen knuffel of een bot waar je hond op kan kauwen. 

Laat een antwoord achter