Algemeen

Een heftruck kopen doe je niet ieder jaar

Een heftruck is het perfecte hulpmiddelen voor het verplaatsen en stapelen van pallets en andere zware zaken zoals rollen met kabel. Het is dus niet voor niets dat heel veel bedrijven gebruik maken van een heftruck. En dan komt er onherroepelijk een keer het moment dat de heftruck vervangen moet gaan worden. Al kan zo'n heftruck echt vele jaren dienst doen. Een nieuwe heftruck kopen is dan van essentieel belang, maar waar let je op? Wil je perse een spiksplinternieuwe heftruck kopen of mag het ook een gebruikt exemplaar zijn? Een gebruikte heftruck kopen is, uit financieel opzicht, een stuk verstandiger. Je betaalt dan precies wat de heftruck je waard is. Een nieuwe heftruck kopen is ook nog eens minder goed voor het milieu.

Een gebruikte heftruck kopen is duurzamer

Alles wat je niet nieuw koopt is, in principe, duurzamer dan altijd voor gloednieuw gaan. Dat geldt ook zeker voor heftrucks. Een nieuwe heftruck ziet er natuurlijk schitterend uit. Maar gaat het je daar écht om of is het vooral van belang dat de heftruck doet wat 'ie moet doen? In dat laatste geval kun je beter gaan voor een gebruikt exemplaar. Je werkt dan ook nog eens mee aan een beter milieu. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden aangesproken om een nieuwe heftruck te bouwen en ook hoeft deze niet de halve wereld over vervoerd te worden.

Hoe kom je aan een betrouwbare gebruikte heftruck?

Je kunt sowieso eens vragen bij je collega's en andere mensen die gebruikmaken van een heftruck. Waar doen zij hun zaken? Het zal je verbazen hoeveel mensen zullen aangeven dat zij hun heftruck online hebben gevonden. Natuurlijk maak je eerst nog een proefrit of wil je de heftruck werkend zien voor je tot de aankoop overgaat, maar online is zoveel keuze, daar hoef je echt niet allerlei dealers voor te bezoeken.

Maak een selectie aan de hand van wat jij nodig hebt

Heb  je een sterke voorkeur voor een bepaald merk? Selecteer op de website dan dat merk. Je krijgt dan geen andere merken te zien. Ook andere zaken kun je selecteren. Neem bijvoorbeeld de brandstof. Ga je voor diesel, benzine of toch elektrisch? Het is maar net waar jij de heftruck voor nodig hebt. Een heftruck kopen doe je dus niet ieder jaar. Het is daarom van groot belang dat je in één keer de juiste keuze maakt. Door er even rustig voor te gaan zitten moet dat zeker lukken!

Laat een antwoord achter