Vrije Tijd

Inspiratie voor jouw volgende reis: Nederland en Ierland

Ben jij toe aan een tripje om lekker tot rust te komen en nieuwe dingen te ontdekken? Dat kan ook gewoon in Nederland! Nederland heeft genoeg te bieden. Denk bijvoorbeeld aan cultuur, natuur en zelfs stranden. Extra leuk is om tijdens je tripje een overnachting te boeken op een bijzondere locatie. Nederland heeft bijzondere vakantieparken over heel het land verspreid. Wil jij overnachten in een oud kasteel of juist in een boomhut midden in de natuur? Het is allemaal mogelijk. Kijk online voor de leukste, bijzondere overnachtingen Nederland. En plan vandaag nog jouw volgende trip!

Wil jij verder weg van huis? Ontdek Ierland!

In het land van de groene heuvels, mythen en legenden ligt een rijkdom van historische schatten en adembenemende landschappen op je te wachten. Ga mee op ontdekkingsreis langs eeuwenoude kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes en de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt en boek je volgende vakantie naar Ierland! Een vakantie Ierland is veelzijdig en biedt iedere reiziger wat wils. Of je nu van cultuur, lekker eten of natuur houdt, Ierland heeft het allemaal! Ierland is een land vol groene natuur. In de zomer kleurt heel Ierland rood door de wilde fuchsia’s tussen al het groen. De bevolking staat bekend als de vriendelijkste van Europa. De mensen zijn ook enorm muzikaal en delen hun liefde voor muziek graag met je!

De rijke geschiedenis van Ierland heeft zijn sporen nagelaten in het landschap. Tijdens je vakantie kom je ruïnes van oude middeleeuwse kloosters en stille getuigen uit de prehistorie tegen. Ierland is ook het land van de mythen en sagen. Feeën, elven en leprechauns (kabouters in groene pakjes) maken deel uit van het leven in Ierland, zeker op het platteland. Ook staat Ierland bekend om de gezellige pubs. Ieder klein dorpje in Ierland heeft nog steeds minstens één pub. Grote kans dat je hier een live optreden van de locals kunt bijwonen. Deze worden zeer regelmatig georganiseerd. Met een Guinness, Irish whiskey of Irish coffee geniet jij van je welverdiende vakantie!

Het klimaat in Ierland

Ierland heeft een gematigd zeeklimaat, met milde winters en relatief koele zomers. Binnen het klimaatsysteem van Köppen-Geiger heeft Ierland een Cfb-klimaat. Extreme temperaturen komen dus niet veel voor. In de zomer stijgt de temperatuur zelden boven de 25 graden en echt ruig winterweer komt langs de kusten weinig voor. In het binnenland is er iets meer kans op vorst en sneeuw. De maanden januari en februari staan bekend om eventuele winterstormen. Hou rekening met de planning van je reis en ontdek het mooie Ierland!

Laat een antwoord achter