Vrije Tijd

Wat kan je in Nederland doen als de grenzen dicht zijn?

Het kan zomaar voorkomen dat je zin had in lekker weer en zon in het buitenland, maar dan zijn de grenzen opeens dicht. Veel mensen zitten dan te balen omdat ze niet weten wat ze dan moeten doen. Terwijl er veel leuke activiteiten zijn om te doen in Nederland, en dan met name in de steden. In de steden worden veel activiteiten georganiseerd omdat hier meer mensen aanwezig zijn en de locaties vaak meer geschikt zijn dan buiten de grote steden.

De steden in Nederland

Er zijn veel verschillende steden in Nederland waar activiteiten worden georganiseerd, maar toch zie je dat dit meestal gebeurt in de wat grotere. In deze steden zie je activiteiten in de vele parken, in het water of bijvoorbeeld op een plein. In Amsterdam zijn er veel activiteiten zoals urban sports. Maar je kunt in de parken ook goed basketballen, voetballen, tennissen of juist een andere sport doen. Dit komt doordat het vaak lekker buiten is, zeker als je voor de rest (i.v.m. de lockdown) veel binnenzitten. Met deze activiteiten kun je je uitleven en kun je nieuwe kennissen maken. Een andere activiteit in Amsterdam is het maken van een boottocht. In Amsterdam zijn er veel boten waarmee je een uur over de stad kunt varen. Ook in andere steden, zoals Rotterdam, Den Haag en Dordrecht zijn er veel leuke activiteiten die je kunt doen. De meest voorkomende activiteiten in deze steden zijn fietsen en wandelen.

Varen

Een van de leukste activiteiten die je kan gaan doen is varen, zoals bootje varen Amsterdam. Vooral met goed weer is dit enorm genieten en kom je volledig tot rust. Neem een lekker koel drankje mee en wat lekkers om te eten. Hiermee kan je makkelijk de gehele dag uithouden. Tot slot is het verstandig om wat vrienden met je mee te nemen, dit maakt deze activiteit al snel een stuk leuker en gezelliger.

Musea

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een wat rustigere activiteit te gaan doen, zoals het bezoeken van een museum. Dit is namelijk ook ideaal bij slecht weer. Gelukkig zijn er veel verschillende musea in Nederland om te bezoeken. In de musea leer je meer over Nederland en de Nederlandse cultuur en kun je je uitleven.

Wandelen

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om met een leuke groep te gaan wandelen. Dit kan dan worden gedaan in de Veluwe of bijvoorbeeld in de duinen. Nederlanders zijn erg natuurgericht en daarom is dit ook een populaire bezigheid. Daarnaast kun je dit combineren met een bezoek aan een kasteel of een natuurgebied zoals Koggenland of de Waddenzee. Dit is de ideale locatie voor een mooie wandeling door de duinen en langs de zee.

Restaurants

Tot slot is het zo dat je lekker kan gaan eten in een restaurant. En in de stad zijn hier natuurlijk ontelbaar veel opties om uit te proberen. Hier kan je gaan genieten van het lekkere eten en drinken. Het is altijd goed om jezelf te verwennen. Nederland staat bekend om de vele restaurants en de heerlijke keuken. 

Laat een antwoord achter