Lifestyle

Wat te doen als je betrokken bent bij een bedrijfsongeval

Helaas kan het bij elk bedrijf gebeuren, een bedrijfsongeval. Veel werknemers weten echter niet wat voor stappen ze kunnen zetten nadat ze betrokken zijn geweest bij een bedrijfsongeval. Maar wat is een bedrijfsongeval precies en waar heb je recht op? En hoe kan een letselschade advocaat hierbij helpen? Dat alles lees je hier zodat je op de hoogte bent van alle noodzakelijke informatie op dit gebied.

Wat is een bedrijfsongeval

Onder een bedrijfsongeval verstaan we alle ongelukken die gebeuren op het werk. Als er dus een ongeluk gebeurt tijdens werkuren wordt het als bedrijfsongeval gezien. Dit is zelfs zo het geval bij ongelukken die onderweg gebeuren of op een andere locatie dan op het bedrijf zelf. Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsongevallen. Het kan gaan over een klein sneetje in de huid tot aan contact met gevaarlijke stoffen. In dit geval kun je contact opnemen met een letselschade advocaat.

Wat is een letselschade advocaat?

Maar wat is een letselschade advocaat precies? Nou, een letselschade advocaat is een advocaat die zich bezig houdt met het regelen van vergoedingen als zijn cliënt te maken heeft met letselschade. De letselschade advocaat stelt de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk en regelt het papierwerk van de verzekeringen van zijn cliënt en de tegenpartij. Het doel van een letselschade advocaat is om uiteindelijk een vergoeding te ontvangen voor zijn cliënt die letselschade heeft opgelopen.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Een letselschade advocaat kan er dus voor zorgen dat je een mooie vergoeding krijgt wanneer je letselschade hebt opgelopen. Maar wanneer kan je een letselschade advocaat nou precies inschakelen? Eigenlijk kunnen we het antwoord op deze vraag kort omschrijven: Je hebt recht op een letselschade advocaat wanneer je betrokken bent bij een ongeluk door toedoen van een ander. Het gaat hier dus om ongelukken tijdens het werk, in het verkeer of zelfs wanneer je gebeten bent door iemands hond. Wanneer het gaat om een bedrijfsongeval vinden mensen het vaak eng om een advocaat in te schakelen. De reden hiervoor is omdat ze angst hebben om ontslagen te worden. Hier hoef je je geen zorgen om te maken, want een werkgever is verantwoordelijk voor ongevallen die op de bedrijfsvloer gebeuren. Daarom zijn veel werkgevers hier ook voor verzekerd en zullen ze het in veel gevallen niet eens merken als je op zoek bent naar een schadevergoeding. Een letselschade advocaat geeft je daarnaast duidelijk advies en kan je helpen waar dat nodig is.

Laat een antwoord achter