Algemeen

Een auto leasen, dit houdt het in

Er zijn veel mensen die op verschillende vlakken afhankelijk zijn van hun auto. Als dit bij jou ook het geval is, is het natuurlijk belangrijk om over een goede auto te beschikken. Je wilt immers niet te maken krijgen met problemen met de motor of een ander deel van de auto. Dit is erg vervelend en het kan ervoor zorgen dat je te laat komt op je afspraak. Daarom kan het een goed idee zijn om een auto te leasen in plaats van te kopen. Dit heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. In deze tekst vind je meer informatie over het leasen van een auto.

Voorwaarden van het leasen van een auto

Als je een auto wilt leasen, moet je rekening houden met de manier waarop een leasecontract normaal gesproken is opgebouwd. Mensen die hier nog niet zo veel van weten, kunnen eens een kijkje nemen op de site van lease.auto. Daar kun je alle informatie vinden die je nodig hebt. Als je een auto leaset, huur je deze in principe van het verhuurbedrijf. De auto is dan niet van jou, maar je betaalt maandelijks een bedrag om hierin te mogen rijden. Er zitten verschillende voordelen aan het leasen van een auto, maar het heeft ook nadelen. Zo is de auto waar je in rijdt niet echt van jou en mag je deze na het aflopen van je leasecontract niet meer gebruiken. Echter, je kunt dan altijd een nieuw contract afsluiten en overstappen op een nieuwe auto. 

Voordelen van het leasen van een auto

Het leasen van een auto heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Zo is het bijvoorbeeld fijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten wanneer je een auto leaset. Je betaalt namelijk maandelijks een vast bedrag en er is geen mogelijkheid dat dit stijgt. Ook wanneer je auto bijvoorbeeld beschadigd raakt of je te maken krijgt met motorpech. De kosten die hierbij komen kijken zijn allemaal voor de rekening van het leasebedrijf. Kun je zakelijk leasen via je werk? Dan is dit al helemaal voordelig. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je extra belasting zult moeten betalen in de vorm van bijtelling. Er wordt dan een bepaald percentage van de waarde van de auto genomen en dit wordt bij je belastbaar inkomen opgeteld. Hierdoor zul je dus uiteindelijk mee belasting betalen omdat je een auto leaset.

Laat een antwoord achter