Algemeen

Naar de kroeg? Nu het weer mag, is de kans op een inhaalslag groot

De coronamaatregelen zijn weer wat versoepeld. Toen de kroegen weer open waren gingen veel mensen weer massaal uit. Misschien ben jij daar ook wel een van. Onlangs is het tonen van een coronapaspoort en QR-code in de kroeg verplicht; nog niet in ons land België, maar wel in ons buurland Nederland. Echter zijn horecabazen er vrij in om naar zo'n QR-code te vragen, zodat je kunt aantonen dat je onlangs negatief getest bent op corona. Maandenlang zaten we in een lockdown en kon je niet even naar de nabijgelegen pub om een drankje te doen. Als je dan opeens grote hoeveelheden alcohol gaat drinken is dit niet zo goed voor je lichaam. En, trouwens ook niet voor je portemonnee. Als je dit weken achtereen doet en merkt dat je niet meer zonder alcohol kunt, kun je eens denken aan een behandeling alcoholverslaving. Professionals kunnen je helpen weer gezond te leven.

Geen alcohol, saai?

Je zult misschien veel met vrienden uitgaan die het saai vinden als je geen alcoholisch drankje drinkt. Dan is het wel zaak om sterk in je schoenen te staan (als je minder wilt drinken). Er zijn genoeg alcoholvrije versnaperingen te koop die ook lekker zijn, waar je de avond prima mee doorkomt! De geijkte drankjes Merlot, en Chardonnay zijn er ook in de alcoholvrije versie (misschien niet in elke kroeg, maar voor een feestje thuis zeer geschikt). Denk ook diverse bieren in de alcoholvrije versie. Wanneer je toch wakker wordt met een kater omdat je wel alcohol gedronken hebt hier enkele tips: eet een ontbijt met eieren, dit neutraliseert de alcohol. Je kunt ook gember raspen en opdrinken in gekookt water. Dit is goed voor je maag en je zult je snel beter voelen. Of je kunt een kop lekkere muntthee nemen!

Leuke uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden in België

Wanneer je een leuke avond uit wilt gaan zijn er natuurlijk talloze dingen te doen in België. Voor veel jongeren is Knokke-Heist erg populair, zelfs vanuit het buurland Nederland komen ze hier naar toe. Maar ook kun je bijvoorbeeld 100 soorten Jenever proeven in een authentieke kroeg in Antwerpen. Of denk eens aan de kroeg Le Cercueil in Brussel. Dit is wel een heel bijzondere kroeg want de tafeltjes zijn er gemaakt van doodskisten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eens iets heel anders te doen dat niets met alcohol drinken te maken heeft. Waarom niet een mooie wandeling in een van de vele natuurparken in België? Er zijn er genoeg. Denk hierbij aan het Minnewater Lake met de prachtige zwanen. Of de Hoge Venen waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Ook het Zoniënwoud is een fijne plek om even te chillen, het is groot bus waar je lekker tot rust kunt komen. Indien je bezig bent met een behandeling alcoholverslaving is dit ook een goede plek om een paar keer per week even heerlijk een wandeling te maken!

 

Laat een antwoord achter