Wonen

De details van de huiskamer

Als er een ruimte in huis is waar het altijd druk is, waar zich altijd wel iemand bevindt en waar het meeste van het leven in huis zich afspeelt, dan is het toch wel de huiskamer. Voor ieder huishouden heeft deze kamer weer een andere naam. De één noemt het de huiskamer, de ander een woonkamer. Maar we weten allemaal over welke ruimte we het hebben. Het is de ruimte waar we verjaardagen en andere feesten vieren, waar we samenkomen en waar we ontspannen. En dat betekent dat die ruimte goed moet zijn en gezellig. In deze blog vertel ik je hoe je daarvoor zorgt. Lees je mee?

Voor de privacy

Je kent het volgende beeld vast wel: ’s avonds met de rest van je huishouden plof je na het avondeten op de bank om gezellig samen een film te kijken. Buiten is het donker en binnen brandt het licht. Het is dan makkelijk voor voorbijgangers om naar binnen te kijken, maar buiten zie jij niet zoveel. Misschien is het dus handig voor de privacy om een set gordijnen op te hangen. Niet alleen zorg je zo dat pottenkijkers niet naar binnen kunnen gluren, het maakt de ruimte ook intiemer en dus gezelliger.

Voor de gezelligheid

En die gezelligheid is heel belangrijk voor een ruimte waar iedereen samenkomt. Gordijnen hebben namelijk ook de eigenschap dat ze (meestal) van een zachte stof gemaakt zijn. Zachte texturen maken de ruimte in zijn geheel zachter en knusser. Voeg sierkussens toe hier en daar en zorg voor warme kleuren, binnen no-time voelt de ruimte aan als het centrum van de gezelligheid in huis.

Voor het persoonlijke deel

Een huiskamer is ook een reflectie van de familie die daar woont. Door persoonlijke dingen toe te voegen, maak je de ruimte meer van jou. Denk bijvoorbeeld aan vakantiefoto’s en souvenirs. Grappig, lief en vaak ook enorm persoonlijk. Zo loop je toch de kamer in met een gevoel van herkenning en dan zal een glimlach rond je lippen snel volgen.

Voor de voltooiing

Ben je net in een nieuw huis komen wonen? Dan zal er ook nog wel het één en ander niet af zijn, zorg hier zo snel mogelijk voor. Zorg dat de draden weggewerkt zijn, dat de lampen hangen en de plinten geverfd zijn. Want geloof mij, als je het laat liggen gebeurt het nooit meer en voelt de ruimte ook niet echt ‘af’. Dat zou zonde zijn.

Laat een antwoord achter