Wonen

Een net gazon zonder plagen dankzij aaltjes

Wanneer je in het bezit bent van een tuin of gazon bij het huis, weet je hoe belangrijk het is om deze op de juiste wijze te onderhouden. Door de nodige zorg te bieden aan jouw tuin zal je ervoor kunnen zorgen dat de grond en het groen er netjes uit zal blijven zien. Vooral in de lente en zomer is het daarom dan ook extra belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan het groen rondom jouw huis. Er zijn hiervoor veel verschillende zaken die je uit kan voeren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor het planten van prachtige bloemen en planten. Door dit in de juiste periode te doen zullen deze planten en bloemen in het warmere weer voor een kleurrijke tuin zorgen. Ook is het noodzakelijk om de grond van de tuin gezond te houden. 

 

Emelten 

Het kan in de grond namelijk soms voorkomen dat er bepaalde plagen gaan voorkomen. Diverse soorten insecten leven zo erg graag van de grond in jouw tuin. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de insecten die schade kunnen brengen aan jouw tuin, liever niet in de tuin zullen verblijven. Emelten zijn een goed voorbeeld van de insecten die je niet in jouw grond wilt hebben. Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Deze emelten eten erg graag van de voedingsstoffen in de grond. Voor de emelten is het fijn dat deze stoffen aanwezig zijn, maar de grond krijgt hierdoor niet genoeg voeding. Dat kan ervoor zorgen dat planten en de grond gaan afsterven door de emelten. Emelten bestrijden is daarom dan ook aan te raden wanneer jij last hebt van deze larven in de tuin. 

 

Aaltjes

Het bestrijden van deze emelten kan je op diverse manieren aanpakken. Toch is er een specifieke methode die erg goed blijkt te werken. Aaltjes tegen emelten inzetten wordt bijvoorbeeld vaak gedaan. Aaltjes zijn levende organismen die in de grond geplaatst kunnen worden. Dit klinkt misschien als een gekke oplossing, maar de aaltjes zullen de emelten juist gaan aanvallen. Hierdoor zullen de emelten gaan sterven of vluchten. Op deze manier zal je dus geen last meer hebben van deze larven in de tuin. De aaltjes zijn bovendien de meest groene manier om de emelten te bestrijden. Door de aaltjes hoef je bijvoorbeeld niet te kiezen voor chemische middelen die ook het groen in de tuin kunnen gaan aantasten. De aaltjes zullen alleen de plaag verwijderen en de rest van jouw tuin intact laten.

Laat een antwoord achter