Algemeen

Wat neem je mee op een vakantie met kinderen?

Wanneer je voor de eerste keer op vakantie gaat met je kinderen, kun je best wat stress ervaren. De meeste ouders hebben hier last van, je bent dus zeker niet de enige! Waar moet je nu extra op letten wanneer je een vakantie met je kinderen hebt geboekt? Daar word je bij geholpen in deze handige blogpost! Lees hier over alle benodigdheden die je moet inpakken en meer. Zo ga jij goed voorbereid op reis dit jaar!

Dit mag je zeker niet vergeten!

Allereerst is het goed om je te beseffen dat je de meeste spulletjes wel op je vakantieadresje kunt kopen, mocht je ze onverhoopt vergeten zijn. Er is daarom geen reden tot paniek in de meeste situaties. Wel is het slim om een aantal dingen niet te vergeten als het even kan. Denk aan de reisdocumenten en verzekeringspapieren. Heeft jouw kind specifieke medicatie nodig? Vergeet deze dan ook zeker niet een vraag eventueel een medicatiepaspoort aan zodat je geen problemen krijgt bij de douane.

Reis jij met een baby? Neem dan ook zeker babyvoeding mee en genoeg luiers. Houd bij kinderen en baby’s altijd rekening met eventuele ongelukjes en pak wat extra kleding in voor tijdens de reis. Kinderen kunnen nogal eens vies worden, en kun je dan op vakantie de was doen in een wasmachine, of heb je vloeibaar wasmiddel nodig en wat extra setjes voor achter de hand? Regel ook een kinder zwemvest voor extra veiligheid. Dit zwemvest geef je ze bijvoorbeeld aan wanneer ze het water opgaan zonder dat ze goed kunnen zwemmen.

Wat heb je nodig tijdens het reizen?

Het is slim om je kinderen een fijn zittende outfit aan te geven die uit meerdere laagjes bestaat. In het vliegtuig kan het namelijk best nog koud zijn, en wanneer je eenmaal op je vakantieadres bent gearriveerd, is het plots heel warm. Voorkom ongemakken en zorg voor de juiste outfit voor tijdens het reizen. Daarnaast kan het een goed idee zijn om wat vermaak mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan reisspelletjes voor in het vliegtuig of tijdens de autorit. Je kunt je kinderen eventueel een klein koffertje handbagage meegeven, waar ze hun lievelingsspeeltjes in kunnen meenemen. Controleer goed hoeveel koffers en handbagage stuks er zijn toegestaan en kijk of je voldoet aan het maximale gewicht. Houd er ook rekening mee dat vieze was en nog natte handdoeken op de terugweg zorgen voor extra gewicht. Het is slim om hier rekening mee te houden en wie weet wil je nog wat leuks kopen op je bestemming. Zorg daarnaast voor drinken en snacks. 

Laat een antwoord achter