Wonen

De voor -en nadelen van stucwerk

Je kunt de wanden in je huis op verschillende manieren afwerken. Soms maakt het nog verschil of je een bestaand huis hebt of dat het een nieuwbouwwoning is. Heb je een mooi oud huis, dan wil je de historische kenmerken graag goed tot hun recht laten komen. Wat de leeftijd of de onderhoudssituatie van je huis ook is, met stuken knap je elk huis tegen redelijke kosten weer op. Er zijn verschillende soorten stucwerk met allemaal hun eigen voor- en nadelen, maar over het algemeen is stuken een goede oplossing tegen een scherpe prijs.

De voordelen van stucwerk

Het belangrijkste voordeel van stuken is al genoemd. Het is een relatief goedkope manier om je wanden weer mooi en strak te krijgen. Zeker wanneer je grote oppervlakten gestukt wil hebben, dan kan met spuitwerk snel een goed resultaat bereikt worden. Je muren zien er in een oogwenk weer toonbaar uit. Je kunt dan altijd zelf nog een kleurtje aanbrengen of er overheen behangen. De ondergrond is zo egaal en goed afgewerkt dat dat geen enkele moeite meer kost. Ook speciaal stucwerk, meestal pleisterwerk genoemd, kan in een kleur worden aangebracht op de ondergrond.

De nadelen van stucwerk

Zijn er dan geen nadelen aan stuken? Ja, die zijn er wel. Wanneer je in een bestaand huis de muren laat stuken, dan heb je daar zeker wat overlast van. De stukadoor is een aantal dagen in je huis bezig en alle meubels moeten aan de kant of worden beschermd. Een ander punt is specialistisch stucwerk. Regulier, simpel stucwerk is goedkoop, maar heb je speciale wensen of eisen, dan lopen de kosten al gauw op. Hou dat dus goed in de gaten. Jammer is, dat stuken zo specialistisch is, dat je het niet gemakkelijk zelf kunt doen.

Een goede stukadoor vinden

Vaak is het handig om je vrienden, familie en kennissen te vragen wanneer je een klusjesman zoekt. Veel mensen hebben ervaring met loodgieters, timmerbedrijven of stukadoors. Misschien kan iemand je er een aanraden. Ook zonder tips van vrienden kun je een goede stukadoor vinden. Wanneer je een stukadoor in Groningen zoekt bijvoorbeeld kun je eens op die woorden op internet gaan zoeken. Bereid je voor op je zoektocht, zodat je weet wat je zoekt. Vergelijk websites, prijzen en andere informatie. Heb je er een paar uitgezocht die je wel wat lijken? Neem dan contact met ze op. De laatste stap is het opvragen van een offerte. Dat kan het best nadat de stukadoor jouw huis gezien heeft. Dan kan hij een offerte maken die helemaal is toegespitst op jouw situatie.

Laat een antwoord achter