Lifestyle

Is beleggen in goud verstandig?

Als je wilt gaan starten met beleggen in aandelen, dan is het verstandig om eens naar grondstoffen zoals goud te kijken. Grondstoffen worden namelijk steeds schaarser waardoor de prijs omhoog gaat. Er wordt momenteel ook meer goud verbruikt dan we uit onze bodem kunnen halen. Dit zorgt ervoor dat de prijs van grondstoffen enorm aan het stijgen is de afgelopen jaren. Beleggen in grondstoffen zoals goud lijkt dan verstandig, maar is dat ook zo? Hier vind je meer informatie over beleggen in goud. 

 

Beleggen kent altijd risico

Het is belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s kent en je dus je inleg kan verliezen. Het maakt niet uit of je nou belegt in aandelen, etf’s of cryptomunten. Niemand kan exact voorspellen wat de koersen gaan doen en ook is het mogelijk dat de markt instort. Wanneer een markt instort dan zijn er erg veel verliezers en kan het jaren duren voordat de markt hersteld is. Beleg daarom alleen met geld dat je daadwerkelijk kan missen. 

 

Goud houd zijn waarde vast 

In de afgelopen jaren is de goudmarkt nog nooit ingestort, want de goudmarkt is juist explosief gestegen. In de afgelopen tientallen jaren is de waarde van goud verdubbeld en dat is vrij logisch. Iedereen moet namelijk gebruik kunnen maken van elektronische apparaten en deze apparaten maken enorm veel gebruik van goud. Goud kan elektriciteit namelijk beter geleiden dan grondstoffen zoals zilver en ijzer. De vraag naar goud is momenteel dus veel groter dan het aanbod. Niemand weet precies hoelang dit gaat aanhouden, maar experts zeggen dat de goudprijs de aankomende tientallen jaren niet meer gaat zakken. Beleggen in goud is dus handig als je een rendement voor later wilt opbouwen. 

 

Goud is handig voor beginners 

Als je wilt gaan handelen in crypto, aandelen of valuta’s terwijl je een beginner bent, dan is het handig om eerst te gaan beginnen met handelen of beleggen in goud. Dit heeft ermee te maken dat de goudmarkt niet erg veel kan zakken waardoor jij zeer snel je inleg zult verliezen. Bij cryptomunten is dit een compleet ander verhaal. Je kan op de cryptomarkt enorm veel geld verdienen en de volgende dag alles alweer kwijt zijn. Dit heeft ermee te maken dat de markt van crypto enorme dalingen en stijgingen kent. Dit is ook een reden waarom veel bekende Wallstreet handelaren hun handen er niet aan willen branden. 

 

Laat een antwoord achter