Home / Nieuws

Iris neemt deel aan Wetskills Challenge Mozambique

Onze eigen Waterwonderenambassadeur Iris van Erp heeft van 23 augustus t/m 6 september deelgenomen aan de Wetskills Water Challenge in Mozambique. Wetskills is een programma waarin Nederlandse en internationale studenten en young professionals samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve en creatieve concepten voor het oplossen van watervraagstukken.

Na een teambuildingsweekend hebben 20 studenten en young professionals uit Nederland en Mozambique 2 weken lang in gemixte teams gewerkt aan lokale watervraagstukken op het gebied van drinkwater, sanitatie, irrigatie en de bouw van een nieuwe dam. Door middel van een pitch en een poster zijn de uitkomsten van deze cases gepresenteerd tijdens de officiële lancering van het Mozambican Water Parternship (PLAMA), waar een winnend team is gekozen door de jury. Dit team mag deelnemen aan de Wetskills Water Challenge tijdens de International Water Week in Amsterdam.

Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van deze Wetskills Challenge? Neem dan een kijkje op hun blog http://wetskillsmozambique2013.blogspot.nl/ of volg Wetskills via Facebook www.wetskills.com.