Home / Nieuws

Lotte volgt werkcolleges in Nieuw-Zeeland!

Onze ambassadeur Lotte volgt een Master-opleiding Hydrography aan de Universiteit van Plymouth in Engeland. Ze volgt deze opleiding in deeltijd via een e-learning programma. Het bestaat uit 6 modules van elk 4 maanden, en een afstudeeronderzoek. Van deze 6 modules zijn er vier volledig thuis op afstand te volgen, maar voor twee modules moet je een paar weken naar de universiteit toe. Hiervoor is Lotte eind november naar de universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland gegaan! Lees hieronder haar blog:

Vanaf eind november volgde ik 3 weken werkcolleges aan de universiteit van Otago in Nieuw Zeeland. Deze universiteit werkt samen met de universiteit van Plymouth, en de cursus werd gegeven door zowel docenten uit Plymouth als van de universiteit van Otago zelf.

Samen met 6 studenten uit andere landen (Nieuw Zeeland, Australië, Ghana, Zuid-Afrika en Hong Kong) heb ik deze module gevolgd. Voorafgaand aan de cursus kregen we studiemateriaal thuis gestuurd om ons alvast voor te kunnen bereiden. Zo moest ik meteen aan het begin van de cursus een presentatie geven met een van mijn studiegenoten, en hadden we in de tweede lesweek een wiskundetentamen waarvan je de lesstof voorafgaand aan de cursus dan al kon bestuderen.

Tijdens de eerste lesweek stond alles in het teken van landmeten. We hebben die week  met verschillende apparatuur landmetingen verricht in de jachthaven van Dunedin, en ook een getijmeter geïnstalleerd waar we vervolgens metingen mee gingen doen en dat uitwerken.

In de tweede lesweek waren we vooral veel op het water. De universiteit van Otago heeft twee eigen surveyschepen, waarvan één grote surveyboot die ook geschikt is om de Grote Oceaan op te gaan. Tijdens de cursus heb ik met beide schepen gevaren. Met de kleine surveyboot hebben we in een grote baai in de buurt, Otago Bay, surveys verricht met hydrografische apparatuur zoals side scan sonar, USBL en magnetometer. Met de grote surveyboot zijn we twee dagen de Grote Oceaan op geweest om surveys uit te voeren met multibeam en singlebeam echolood. Tijdens deze reis waren er ook twee studenten Geologie mee die bodemonderzoek gingen verrichten op de oceaan. Deze studenten hebben we ook geholpen met bodemmonsters nemen en deze te analyseren. Daarnaast was er aan boord ook wel wat tijd voor ontspanning en hebben we veel dolfijnen en albatrossen gespot!

De derde en laatste lesweek was vooral bedoeld om alle metingen uit te werken. Verder kregen we die week nog een cursus Management&Leiderschap en werden er verschillende interessante presentaties gegeven door PhD-studenten die met een hydrografisch onderzoek bezig zijn.

Het was een hele leerzame periode met een leuke groep studenten en docenten!