Home / Nieuws

Ervaringen van een exchange-student in Vancouver!

Op dit moment zit Hilde Koopmans voor haar studie aan de TU Delft voor een half jaar in Vancouver. Ze is enorm enthousiast en schreef onderstaande blog. Ook is zij deze zomer met een studiereis naar Abu Dhabi en Vietnam geweest (bekijk het leuke filmpje!) en februari vertrekt ze alweer naar Jamaica. Wow, met een wateropleiding kom je nog eens ergens... :)

Blog Hilde
Hi!

Op het moment van schrijven zit ik in Vancouver als exchange student! Via de TU Delft kreeg ik de kans om een half jaar aan een universiteit in het buitenland te studeren en ik heb UBC in Vancouver gekozen. Ik zit hier nu een maand en vind het fantastisch! Ik volg hier twee transport vakken die weinig met water te maken hebben maar mijn derde vak gaat over hydrologie. Toen ik in het buitenland wilde gaan studeren werd het mij afgeraden, want Nederland bezit over de meeste kennis van water! Maar ik wilde graag die buitenlandervaring en zou dan wel andere vakken kiezen. Ik moest dan ook erg lachen toen ik de collegezaal van mijn hydrologievak binnen liep, want wie stond daar voor de klas? Een professor van de TU Delft uit Nederland!

Naast studeren is Vancouver een prachtige stad met stranden aan de ene kant en bergen aan de andere. Iedereen is hier dan ook heel erg gericht op tripjes maken in de natuur. Elk weekend en ander vrij moment wordt buiten door gebracht en en wordt veel gewandeld, gefietst en straks in de winter geskied! Ik kan niet wachten!

Het is alweer even geleden, maar afgelopen zomer ben ik met de studiereis van waterbouwkunde mee gegaan. Deze ging naar Abu Dhabi en Vietnam en duurde 2 weken. We hebben een baggerbedrijf in Abu Dhabi bezocht, een companycase met Royal Haskoning gedaan in Zuid Vietnam en een haven die op dit moment wordt aangelegd in Noord Vietnam. We hebben kennis gemaakt met Vietnamese waterbouwstudenten en een gigantische hydropowerplant bezocht. We waren met 18 studenten en twee begeleiders van de TU Delft en we hebben de tijd van onze leven gehad! Een van die studenten heeft alles vastgelegd met zijn go-pro en heeft er een mooie aftermovie van gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=B7lGD8qS9AA&feature=youtu.be.

Ik blijf in Canada tot januari, maar in februari staat de volgende reis naar Jamaica al weer op de planning! Ik ga me daar samen met 4 andere studenten bezig houden met het ingangskanaal van de haven die uitgebreid moet worden. Ik hoop tegen die tijd weer een mooi verhaal op deze website te kunnen plaatsen :)

'See ya!'