Home / Nieuws

Battle of the Beach 2015

16 juni was het zover, Battle of the Beach! 251 scholieren uit groepen 5, 6 en 7 streden om de Battle of the Beach-trofee. De Battle of the Beach trofee ging naar het team dat het sterkste zandkasteel had gemaakt en het langste kon standhouden tegen de opkomende vloed.  

De middag was eveneens  de start van de campagne ‘Ons Water’ in de regio Zuid-Holland. Met deze campagne wil de overheid inwoners van Nederland bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Na het startsein van watergezant Henk Ovink mochten de kinderen aan de slag. Zij kregen in totaal een uur de tijd voor het bouwen van hun zandkasteel, voordat het vloed zou worden. Waterwonderenambassadeur Goaitske de Vries was een van de begeleidsters tijdens dit avontuur.

Goaitske met een van de deelnemende teams

Bron foto: Deltares

Goaitske: “Kinderen zijn zich niet altijd bewust wat er allemaal komt kijken bij waterveiligheid en dat het dus niet vanzelfsprekend is, zeker niet in Nederland. Ik vond het een geweldige ervaring om bij te dragen aan die bewustwording, ook in de gastcolleges voorafgaand aan dit evenement. Jong geleerd is oud gedaan”.  Goaitske vertelde ook dat de teams dit jaar meer gericht waren op de versterking van hun kasteel. "De teams hadden duidelijke ideeën over hoe zij een stevig zandkasteel moesten bouwen. Sommige teams bouwden zelfs dijken rond hun kasteel."

Basisschool Vliermeent uit Den Haag bouwde het sterkste zandkasteel. Hun kasteel bleef als laatste staan. Een knappe prestatie!