Home / Nieuws

Battle of the beach

Battle of the beach: honderden kinderen strijden tegen water

Dinsdag 16 juni strijden ruim 300 basisschoolscholieren uit groep 5, 6 en 7 op strand Langevelderslag bij Noordwijk om de Battle of the Beach troffee. Wie zal het sterkste zandkasteel maken dat het langst blijft staan bij opkomende vloed? Onder andere Waterwonderenambassadeur Goaitske de Vries (Deltares) zal mee gaan helpen en de kinderen begeleiden. En met Goaitkse’s achtergrond als dijkenexpert, komt dit vast goed!.

Je denkt er waarschijnlijk niet dagelijks bij na, maar een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel. De dijken beschermen ons tegen het water. Om basisschoolleerlingen hiervan bewust te maken, wordt Battle of the beach georganiseerd: welk groepje leerlingen beschermt zijn zandkasteel het langst, terwijl het vloed wordt? Henk Ovink, Nederlands watergezant, geeft het startschot.

Ter voorbereiding op de Battle krijgen de leerlingen een gastles op school. Goaitske heeft ook al gastlessen gegeven en heeft verteld over de waterveiligheid in Nederland en uit welke grondsoorten onze dijken bestaan. Tijdens de Battle kunnen de leerlingen in praktijk brengen wat zij hebben geleerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron foto: Battle of the beach