Home / Nieuws

Dirk en Erwin geven gastles op het Hooghuis in Heesch

Waterwonderenambassadeur Dirk van der Burgt (Waterschap De Dommel) en Erwin Kerkhof (Waterschap Aa en Maas) hebben op woensdag 13 mei twee gastlessen op het Hooghuis VMBO in Heesch gegeven. De gastlessen zijn een onderdeel van de Geoweek: een jaarlijks terugkerend evenement waarbij basis- en middelbare schoolklassen uit heel het land in contact komen met het werkveld van waterprofessionals.

Tijdens een presentatie vertelden Dirk en Erwin wat voor werkzaamheden de waterschappen verrichten. In hoofdzaak staat het waterschap voor  ‘schoon water’, ‘veilig water’ en ‘voldoende water’. Aan de hand van aansprekende voorbeelden met filmpjes en foto’s hebben zij onder andere verteld over de watersnoodramp in 1953 en het hoogwater in regio Vught en ´s-Hertogenbosch. Zo hebben de leerlingen gezien wat er gebeurt als er een dijkdoorbraak plaatsvindt en het van groot belang is om goed waterbeheer in Nederland uit te voeren!  

Op het eind van de gastles is ingezoomd op het gebied rond hun school en wat het waterschap daar concreet voor werk verzet en ook daadwerkelijk zorgt voor droge voeten, mooie natuur en voldoende water.

Maar toekomstige collega’s of niet, er zijn in ieder geval weer 108 enthousiaste leerlingen op de hoogte van het bestaan en het werk van de waterschappen! De presentatie is goed bevallen want de gastdocenten kregen een luid applaus.

Wil je de presentatie terugzien? Zie: https://prezi.com/d6xbtcahtpdt/presentatie-geoweek-2015-heesch/