Home / Nieuws

Waterambassadeur Leon wil bijdragen aan nieuw elan

Jongeren interesseren voor een carrière in water. Dat is één van de doelen van het programma Human Capital Water & Delta van het Netherlands Water Partnership (NWP).  Het NWP wil waterambassadeurs het enthousiasme over hun vak laten overbrengen. De eerste twee zijn inmiddels begonnen. Leon Valkenburg (27), medewerker gebiedsontwikkeling bij Witteveen+Bos, is één van hen. “Meer enthousiaste jongeren maakt de sector innovatiever en energieker”, aldus de kersverse waterambassadeur.


Leon-Valkenburg-300px

Leon Valkenburg

Omdat de instroom achterblijft bij de grote uitstroom in de vergrijzende watersector is een aantal organisaties uit de watersector het programma Human Capital Water & Delta gestart. Dit door het NWP gecoördineerde programma stimuleert o.a. samenwerking tussen organisaties uit de watersector en het onderwijs om zo jong talent te inspireren om te kiezen voor een studie en carrière in de wereld van water.

Sociale media
De jonge waterambassadeurs gaan het werken in water promoten via hun eigen netwerk en via sociale media. Daarnaast geven zij soms gastcollege’s of zijn aanwezig op carrièredagen. Ze krijgen hun eigen pagina op www.waterwonderen.nl.

Het kost Leon Valkenburg weinig moeite zijn passie voor het vak over te dragen. “Er zijn zoveel uitdagingen in Nederland Waterland, maar ook in het buitenland. Ik vertel graag hoe belangrijk het is dat we schoon drinkwater hebben, dat we overstromingen voorkomen, dat we goede rioleringen aanleggen. Voor sommige jongeren lijkt dat vanzelfsprekend, maar nog steeds overlijden er over de wereld te veel mensen aan diarree omdat er geen riolering en veilig drinkwater is. Het is boeiend om te kijken hoe je de natuur kunt vormen en hoe je kunt helpen mens en water in evenwicht te brengen.”

Gastcollege
Leon studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft met als specialisatie Stedelijk Waterbeheer en werkt sinds drie jaar bij Witteveen+Bos. Als projectsecretaris is hij betrokken bij een nieuwe woonwijk van 4.000 woningen in Rijswijk Buiten. Zijn ervaringen rondom het ontwerp van de riolering, het combineren van natuur en water en het bevorderen van waterbeleving bij toekomstige bewoners deelde hij onlangs tijdens een gastcollege aan de Hogeschool Rotterdam met derdejaars leerlingen van de opleiding Watermanagement.

Rolmodel
Binnen Witteveen+Bos heeft Leon veel jonge collega’s. Zijn ervaring is dat aan de andere kant van de tafel –bijvoorbeeld bij gemeenten en waterschappen – de vergrijzing vaak meer zichtbaar is. Hij vindt het dan ook belangrijk via het ambassadeurschap bij te dragen aan nieuw elan in de watersector. “Als er op termijn tekorten op de arbeidsmarkt ontstaan, is dat slecht voor de sector. Ik zet me daarom graag in als rolmodel. Meer jonge, enthousiaste mensen maakt de sector innovatiever en energieker. Daarmee kunnen we nog meer halen uit alle kennis die we in Nederland Waterland hebben en bijdragen aan een veilige watervoorziening in de wereld.”

(Persbericht WaterForum Online, 25 juni 2012)