Home / Nieuws

Nienkes verslag over speeddaten!

Op dinsdag 18 februari heeft onze ambassadeur Nienke meegewerkt aan een speeddate met meiden van de St. Joseph Mavo in Vlaardingen. Ze vertelt: "Ik waan me even weer in mijn middelbare schooltijd: proberen om onder proefwerken uit te komen, in de toiletten je haar tijdens de pauze bekijken, giechelen met je vriendinnen en vooral heel veel dingen stom vinden!"

    

"Voor mij de uitdaging om in totaal 8 groepjes meiden (ongeveer 7 per groepje), van 13 en 14 jaar 10 tot 15 minuten bij de les te houden. Dit valt niet mee!! Er zijn ook een aantal meiden die een uitgesproken mening hebben over de techniek:L het is suf, saai en vooral moeilijk. En iets waar ze te veel moeite voor moeten doen, daar hebben ze de leeftijd ook echt niet voor."

"Ik heb ze een kijkje gegeven in de wondere wereld die water heet. Waar gaat het regenwater naar toe en wat gebeurt er wanneer er zoveel regen valt dat het geen kant meer op kan. Het leuke is dat de meeste meiden niet weten wat er gebeurt met het water en ook niet wat de consequenties zijn van het dichtbevolkte Delfland. Ook is er dan nog even tijd om te polsen welke richting de meiden uit willen, en wat voor een beeld ze nu bij techniek hebben. Het leuke is dat het beeld over techniek en vrouwen na de speeddate helemaal veranderd is. Ze hebben meer een idee wat je allemaal kunt in de techniek en dat in de techniek vrouwen nodig zijn!"

In maart gaat Nienke weer bij een school in Schiedam langs, want in mei moeten de scholieren een keus maken in hun vakkenpakket. Nienke heeft er zin in: "Altijd leuk om op deze manier een steentje bij te dragen in een studie keuzen van meiden op deze leeftijd, want er komt al zoveel op ze af!"