Home / Nieuws

Scholieren met rollende ogen

Op woensdag 27 november waren de JetNet Careerdagen bij het Windesheim college in Zwolle. Erik Driessen was erbij en was te vinden bij een stand van Wetsus. Erik vertelt: "Scholieren vanuit de verre omstreken kwamen checken welke bedrijven er zoal waren om eventueel te gaan werken. Naast ons trof je er bijvoorbeeld ook Unilever, Tata Steel, DSM en Rijkswaterstaat aan. Ons standje was gemaakt door de collega’s van Wetsus. We hadden er drie leuke experimenten staan. Eentje waar je met heel hoge elektrische spanning water kan laten kleven tot een soort bruggetje tussen twee glazen. Een sliertje van water een paar centimeter… de ogen van de scholieren rolden van verbazing! Jos van Dalfsen van Wetsus vertelde er een leuk verhaal bij."

   

"Verder konden de kinderen membranen maken. Ik kon ze uitleggen waarvoor membranen wereldwijd worden ingezet. En ook gelijk vertellen dat als je in water gaat werken, je makkelijk een baan kunt vinden en eigenlijk de hele wereld geïnteresseerd in je is. Dat leek ze wel aan te spreken."

    

"Tot slot konden de scholieren op een fiets te keer gaan die een pompje aandreef. Het pompje perste het vuile water door een membraan. Wedstrijdje dus! Wie het meeste water kon zuiveren in een minuut. Meer dan 4 tot 5 liter kregen zelfs de uitslovers niet gefilterd in een minuut. Kost aardig wat energie, dat water zuiveren!"