Home / Nieuws

Waterbeurzen voor knappe koppen en gouden handjes

De watersector heeft knappe koppen en gouden handjes nodig voor het voortbestaan van de watersector. Daarom heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (I&M) tijdens de Innovatie-estafette op 12 november 2013 de eerste twintig studiebeurzen van de Topsector Water uitgereikt.

Kennismaken met professionals
Werkgevers binnen de watersector zijn enthousiast over de belangstelling bij studenten en onderwijsinstellingen om mee te doen met de studiebeurzen en stellen daarom studiebeurzen beschikbaar. Deze bieden 3e en 4e jaars MBO- en HBO studenten en WO-masterstudenten op een aantal geselecteerde opleidingen de kans hun school- of collegegeld terug te winnen. De jonge talentvolle studenten krijgen de mogelijkheid om intensief kennis te maken met werkgevers en professionals uit de praktijk. Daarnaast bieden de studiebeurzen werkgevers de mogelijkheid zich vroegtijdig te profileren richting potentiele nieuwe werknemers.

Bedrijven en instellingen die meedoen zijn onder andere scheepsbouwers Damen en IHC, baggeraar Van Oord, Croon Elektrotechniek, Berson UV, het ministerie van I&M, Rijkswaterstaat en een aantal waterschappen zoals: Wetterskip Fryslan en hoogheemraadschap van Delfland.

De komende jaren zijn in de hele watersector 40.000 vacatures te vervullen. Topsector Water verwacht gezien het enthousiasme dat werkgevers in het studiejaar 2013/2014 nog 50 beurzen zullen verstrekken.

Innovatie-estafette
De innovatie-estafette is een evenement in de RAI Amsterdam waarbij interessante innovaties, pitches van toekomstmakers en workshops centraal staan. Vanaf het moment dat bezoekers de trein of auto uitstapten, konden zij letterlijk de graffitisporen naar de RAI volgen en daar langs meer dan 250 stands lopen.

Wil je ook kans maken op een waterbeurs? Check dan bij je school of jouw opleiding één van de geselecteerden is!