Home / Nieuws

Jeugdwaterschap staat stil bij Watersnoodramp 1953

Vrijdag 1 februari bezoekt het Jeugdwaterschap het gebied van waterschap Hollandse Delta. Het Jeugdwaterschap bestaat uit 22 jongeren tussen de 12 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigen.
 
Jeugddijkgraaf Thomas Oosterhuis: “Wij willen onze leeftijdgenoten interesseren voor het waterbeheer in Nederland. De watersnoodramp in 1953, toen onze ouders nog niet eens waren geboren,  toonde het grote belang aan van veilige dijken en goed waterbeheer. Wij hoeven ons nu gelukkig geen zorgen te maken over onze veiligheid, maar als je ziet wat er in de landen om ons heen gebeurt, is dit niet zo vanzelfsprekend.”
 
De jongeren maken vrijdag een bustour door het werkgebied van Hollandse Delta. De aandacht zal uitgaan naar de herdenking van de watersnood. Zo bezoeken zij de voormalige Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen, destijds rampgebied. Vervolgens brengen zij een bezoek aan basisschool De Dubbeldekker in Numansdorp, waar leerlingen op dat moment een les krijgen over de Ramp met behulp van lesmateriaal dat door het waterschap Hollandse Delta is ontwikkeld.