Home / Inspiratie! / Leuke links

Laat je inspireren door water!

Tips en info voor profieltests en -werkstukken

Weet jij al welk profiel je gaat kiezen? Of vind je het lastig om te kiezen? Kijk eens op profieltest.nl. Hier kun je informatie vinden over de profielen Natuur en Gezondheid, profiel Natuur en Techniek en het profiel Cultuur en Maatschappij.

Aan de slag met profielwerkstuk over water? Check dan www.ikonderzoekwater.nl.

Maak je een profielwerkstuk over de onderwerpen biologie, aardrijkskunde, natuurkunde of scheikunde? De websites profielwerkstukbiologie.nl, profielwerkstukaardrijkskunde.nl, profielwerkstuknatuurkunde.nl en/of profielwerkstukscheikunde.nl helpen je op weg!

Als jongere kun jij je hard maken voor water!

Laura is in 2009 benoemd tot eerste jeugddijkgraaf van Nederland en op zoek gegaan naar een bestuur voor jeugdwaterschappen. Inmiddels is dat bestuur er en helpen deze jongeren mee aan het leefbaar maken en houden van Nederland, immers zonder dijken is er geen leven mogelijk in een groot deel van Nederland. Kijk eens op de website van Jeugdwaterschappen en zie wat zij doen en hoe jij mee kunt doen.

Werken in de waterbouw

Meer filmpjes vind je op ons YouTube-kanaal

Het deltaprogramma investeert in een
aantrekkelijk, veilig en leefbaar Nederland.

Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

 

Het kennisnet 'Leven met water' heeft
vanaf 2009 kennis verzameld over water

Ze zijn samenwerkingen aangegaan met onder andere kennisinstituten en bedrijven. Hier kun je veel informatie terugvinden over projecten om nog beter inzicht te krijgen wat er allemaal kan in de watersector.

 

TED (Technology, Entertainment and Design)

TED Ideas worth spreading

 

The waterchannel

The waterchannel

Één miljoen druppels

één miljoen druppels

Kennis van kraanwater

kraanwater.nu