Werk aan waterwonderen
De komende tien jaar verlaten circa een miljoen mensen de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze enorme uitstroom wordt maar gedeeltelijk gecompenseerd door instroom vanuit de opleidingen. Een instroom die bovendien steeds minder kiest voor een carrière in de techniek of in de watersector. Niet omdat de watersector oninteressant is, maar wel omdat zij de watersector niet kennen; “Onbekend maakt onbemind”!

Gezamenlijke aanpak personeelstekort hard nodig
Organisaties uit de watersector hebben de handen ineengeslagen en zijn gestart  met het programma Human Capital Water & Delta. Dit programma stimuleert organisaties uit de watersector en het onderwijs om jong talent te inspireren om te kiezen voor een studie en carrière in de wereld van water.

Hoe kun je als waterprofessional jongeren beter inspireren dan persoonlijk je enthousiasme over je vak aan hen over te brengen? Jij weet immers als geen ander hoe mooi het is om in deze sector te werken! Deel je enthousiasme bijvoorbeeld via deze vernieuwde site. De site is speciaal gemaakt om jongeren kennis te laten maken met de persoonlijke verhalen, foto’s en filmpjes van inspirerende waterprofessionals! Gebruik van social media hoort, bij deze generatie jongeren, bij de eerste levensbehoeften en het is essentieel dat de watersector aansluiting houdt met deze generatie.

Ben jij een enthousiaste waterprofessional en wil je dat ook uitdragen?
Word dan ambassadeur!

Human Capital Water & Delta is op zoek naar waterprofessionals die jongeren gaan informeren en inspireren! Dat is niet alleen erg leuk om te doen maar ook essentieel om ervoor te zorgen dat de Nederlandse watersector de leidende positie in de wereld niet alleen kan behouden maar ook verder kan versterken.

Wat vragen we van je en wat krijg je ervoor terug?
Wat we van je vragen is heel eenvoudig; je enthousiasme over je werk en je sector uitdragen richting jongeren. Vertel niet alleen je kinderen, nichtjes, neefjes, buurkinderen over je werk maar ook alle andere mogelijk geïnteresseerde jongeren!

Als ambassadeur krijg je een eigen pagina op deze site. Op jouw pagina komen onder andere de berichtjes, foto’s en filmpjes die jij over je werk maakt en die je bijvoorbeeld door gebruik te maken van Facebook, Flickr, Twitter of Youtube op je pagina plaatst. Daarnaast worden er door een professionele fotograaf prachtige foto’s van je gemaakt die niet alleen gebruikt worden op de site maar ook in promotiemateriaal als banieren, visitekaartjes en posters. Natuurlijk krijg je een eigen banier en visitekaartjes.

Je wordt opgenomen in de gastlessen-matchingstool (www,watereducatie.nl/gastlessen). Via dit systeem worden scholen, die graag een gastles over water willen laten geven, gekoppeld aan professionals uit de watersector die deze gastles kunnen verzorgen.

Om je goed voor te bereiden op het ambassadeursschap word je uitgenodigd voor twee trainingen. De eerste training gaat in op het gebruik van social media om zodoende zoveel mogelijk jongeren te kunnen bereiken. In de tweede leer je hoe je een goede gastles kunt geven.

Als ambassadeur ben je bereid om een beperkt aantal keren per jaar je verhaal te vertellen bijvoorbeeld tijdens Open Dagen van opleidingen. 

Bedrijven en organisaties
Voor de sector is het essentieel dat er gewerkt wordt aan een gezonde instroom van voldoende gekwalificeerd personeel. Daar kunnen we niet langer mee wachten en het is zaak daar zo snel mogelijk mee te beginnen.

Laat als bedrijf of organisatie zien dat u dit onderwerp serieus neemt en bereid bent om de schouders eronder te zetten. Door waterprofessionals in hun rol als ambassadeur te ondersteunen blijft het niet alleen bij voornemens en plannen maar gebeurt er ook echt wat.

Naast de aandacht voor de waterprofessionals op waterwonderen.nl, krijgen bedrijven en organisaties de mogelijkheid om meer over het ‘werken bij’ te laten zien bijvoorbeeld door het plaatsen van een bedrijfsfilmpje.

Alles op een rijtje

Kosten (kostprijsniveau)

 

1 schooljaar

2 schooljaren

1 ambassadeur

2.500

4.000

2e ambassadeur*)

2.250

3.600

8 ambassadeurs **)

15.000

24.000

 *) binnen dezelfde organisatie
 **) in 1 keer binnen 1 organisatie(keten)  

Meer weten?
Wij lichten een en ander graag aan u toe. U kunt daarvoor contact opnemen via het contactformulier.