Wat doe jij met water?

Deel je ideeën

Ben jij een Leonardo da Vinci, een Willy Wortel of gewoon een verschrikkelijk Knap Waterhoofd?
Weet jij hoe je slim water kunt zuiveren, overstromingen of droogte kunt voorkomen of heb je andere ideeën met water? Doe dan mee met de wedstrijd Knappe Waterhoofden en maak kans op een reis naar de World Water Week in Zweden!

De wedstrijd ‘Knappe Waterhoofden’ is een nationale wedstrijd op het gebied van water. Voor deze wedstrijd worden scholieren tussen de 15 en 20 jaar gezocht die een goed idee hebben, gerelateerd aan water. Het onderwerp ‘water’ is breed en het idee kan dus van alles zijn.

De winnaar van de wedstrijd zal meegaan naar de World Water Week in Zweden. Dit is natuurlijk al super aangezien je, én het beste idee van Nederland op het gebied van water hebt, én je een week naar Stockholm mag. Maar er is meer! Tijdens de World Water Week zul je naast 60 scholieren van over de hele wereld ook de kroonprinses van Zweden, Victoria, ontmoeten. Mocht je de internationale wedstrijd winnen mag je jezelf ‘winnaar van het beste idee van de wereld op het gebied van water noemen’ en ga je naar huis met een geldprijs van $ 5000,-! (In euro's zit dit iets minder zijn dan 5000.)

 Wil je meer informatie over Knappe Waterhoofden? Ga dan naar de website.

Maak een profielwerkstuk over water

Moet jij binnenkort een profielwerkstuk maken maar heb je nog geen idee waarover?! Dan is www.ikonderzoekwater.nl de plek waar je moet zijn!

www.ikonderzoekwater.nl helpt jou bij het maken van een profielwerkstuk over een relevant, maatschappelijk probleem in de watersector. Ikonderzoekwater.nl biedt verschillende onderwerpen aan. Natuurlijk ben je ook vrij om zelf je eigen onderwerp in te dienen, waar vervolgens een expert aan zal worden gekoppeld. Tijdens het schrijven van jouw profielwerkstuk zal je worden begeleid door waterexperts van gemeentes, ingenieursbureaus of waterschappen.

Ga voor deze unieke kans! Niet veel scholieren kunnen op deze leeftijd zeggen dat zij hun profielwerkstuk hebben gemaakt onder begeleiding van een expert in de watersector. Juist deze begeleiding zorgt voor extra kennis, ervaringen en geweldig eindproduct!

Wil je meer informatie over ikonderzoekwater.nl? Ga dan naar de website!