Home / Waterprofessionals / Sandra Zappeij-Ploeger

Sandra Zappeij-Ploeger

Concerncontroller bij Waterschap Zuiderzeeland

Water raakt alle mensen, dat maakt het werken in de watersector ook zo boeiend!

Mijn opleiding
Mijn middelbare school opleiding was het VWO. Daar heb ik veel geleerd op veel verschillende gebieden. Niet vervelend voor iemand zoals ik die in heel veel geïnteresseerd is. Na het VWO ben ik bedrijfskundige economie gaan studeren aan de VU in Amsterdam. Super interessant maar voor mij toch nog wat te beperkt ;-) Daarom heb ik daarachteraan nog Arbeidsrecht gestudeerd aan de UVA (Universiteit van Amsterdam). Het leuke van twee studies doen, is dat ik dingen automatisch van meerdere kanten heb leren bekijken. Daar heb ik in mijn werk echt elke dag profijt van.

Mijn werk
Na mijn studies ben ik gaan werken bij Waterschap Zuiderzeeland  als Adviseur Financiën. Alleen met juridische zaken bezig zijn is niks voor mij en daarom past deze economische adviesfunctie heel goed bij mij. Bij Waterschap Zuiderzeeland kreeg ik wel de ruimte om mijn kennis op juridisch gebied toe te passen. Op dit moment ben ik Concerncontroller. In deze functie kan ik mijn kennis over rechten en financien heel goed combineren. Als Concerncontroller geef je op alle stukken die naar het bestuur gaan, gevraagd en ongevraagd advies.  Zowel de directie als het bestuur krijgt mijn werk onder ogen. Ik stel kritische vragen, plaats zaken in een breder perspectief of breng risico’s in beeld. Dit alles doe ik om te kijken of we ons wel voldoende houden aan wet en regelgeving en of we ons geld (eigenlijk het geld van de burger) wel aan de juiste dingen uitgeven. Voordat ik bij een waterschap ging werken, had ik echt geen idee van de hoeveelheid werk die er iedere dag verzet wordt om onze polder droog te houden! Nu weet ik hoe afwisselend en leuk het werken bij een waterschap is. En niet alleen in mijn functie…


Mijn Passie
Mijn passie is dat ik door mijn advies mensen in beweging kan krijgen anders te gaan denken over dingen. Water raakt alle mensen, dat maakt het werken in de watersector ook zo boeiend.

Het leukste vind ik....
... dat ik alle stukken, over heel verschillende onderwerpen, uit de organisatie voorbij zie komen. Van beleidsstukken tot stukken die gericht zijn op de uitvoering. Ik weet dus van heel veel dingen een klein beetje. Doordat dat ik geen expert ben op een bepaald vakgebied, kan ik zaken goed van een andere kant bekijken.

Tips en handige links
Waterschap Zuiderzeeland
YouTube kanaal Zuiderzeeland
Facebookpagina Zuiderzeeland
Twitteraccount Zuiderzeeland
www.waterschappen.nl

Werken bij Waterschap Zuiderzeeland
Wil jij meer weten over het werken bij Waterschap Zuiderzeeland? Meer informatie en veel filmpjes vind je op hun website!