Aart Los

Trainee Assetmanagement bij het Hoogheemraadschap van Rijnland

Mijn opleiding
Ik heb Bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Bij deze opleiding bestudeer je vanuit verschillende invalshoeken de overheid en de samenleving. Bij de verschillende invalshoeken moet je denken aan juridische, economische en politiek-bestuurlijke visies. De opleiding past heel goed bij mij, omdat ik een hele brede interesse heb. Ik zie mijzelf niet als een specialist, maar als een generalist. Dan is een veelzijdige studie, zoals bestuurskunde, echt een goede opleiding.

Tijdens mijn master (Beleid en Politiek) heb ik er toen voor gekozen om bij een waterschap een afstudeerstage te zoeken. Een waterschap is toch een beetje een vreemde en onbekende overheidslaag, dat trok mij enorm. Vanwege mijn stage is de belangstelling voor de waterwereld gegroeid. Ik kwam er toen achter dat waterschappen proberen om grondstoffen terug te winnen uit afvalwater. Erg nuttig dus!

Mijn werk
Ik werk nu als Trainee Assetmanagement bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bij Assetmanagement gaat het erom dat je je als overheid heel goed afvraagt waarom je een bepaalde uitgave gaat doen. Je werkt immers met geld van de belastingbetaler. De belastingbetaler heeft er recht op om te weten wat er met het geld gebeurd. Via Assetmanagement dwing je jezelf om heel goed na te denken waarom je een bepaald gemaal/zuivering wel of niet gaat bouwen, of waarom je bepaalde onderhoudswerkzaamheden nu juist wel of niet doet. Iedere euro moet je kunnen uitleggen!

Verder werk ik ook mee aan een watergebiedsplan. Bij dit watergebiedsplan is het doel om de afwatering in een gebied te verbeteren. Dit wordt gedaan door stuwen, dammen en duikers aan te passen en te verbeteren. Het contact met de burger is hierbij belangrijk en ook is het een must om achter je bureau vandaan te komen en het veld in te gaan!

Mijn passie
Is om te werken voor een organisatie die de leefomgeving van mensen verbetert. Ik vind het een eer dat ik daar een klein steentje aan bij mag dragen!

Het leukste vind ik....
... uitzoekwerkzaamheden en het sparren met collega’s. Bij uitzoekwerkzaamheden ontdek je altijd wel iets wat je nog niet wist, en wat ook collega’s niet wisten. En in overleggen met collega’s slijp je elkaars gedachten, daar krijg ik vaak energie van om weer verder te werken!

Tips en handige links
Hoogheemraadschap van Rijnland


Werken bij Hoogheemraadschap van Rijnland
Lijkt het jou ook leuk om bij het Hoogheemraadschap van Rijnland te werken? Lees meer op hun eigen website!